over vinyllab.nl

Om met de deur in huis te vallen, onze filosofie is heel eenvoudig: wij willen de beleving van het luisteren naar vinyl verbeteren. En dan bedoelen wij niet onherstelbaar verbeteren door allerlei zaken die geen echte toegevoegde waarde hebben en die verder van de authentieke- analoge beleving weggaan, maar door het scouten, onderzoeken, testen en vervolgens aanbieden van producten en services die er volgens ons wel toe doen.

De meest getrouwe- en authentieke (geluids)beleving van platen staat hierbij voor ons voorop.

Wij denken wel dat de stand van de technologie momenteel weer een stuk verder is dan tijdens het "analoge tijdperk" en dat een aantal van deze nieuwe- c.q. verbeterde technologieën alleen maar bijdragen aan de optimalisering van de vinylbeleving. Voorbeelden zijn verbeterde materialen, kennis en productiemethodes bij pick-up elementen en toonarmen, maar ook sterk verbeterde methodes om dierbare lp's te reinigen.

Vintage Audio SysteemEchter denken wij ook dat een aantal zaken moeilijk beter kunnen dan vroeger. Bijvoorbeeld de oude QUAD 33/303 versterker blijft nog steeds één van de mooiste analoge audio designs die ooit gemaakt zijn (wij demonstreren nog steeds met deze combinatie...). Maar ook de vintage draaitafel iconen zoals de Thorens TD124, Garrard 301/401 en de Lenco L75 worden zelfs nu nog zelden overtroffen en als dat dan zo is gebeurt dat alleen tegen absurd hoge prijzen. Met relatief eenvoudige verbeteringen presteren deze draaitafels nog steeds beter dan moderne draaitafels van vele duizenden euro's.

Wij breiden onze kennis doorlopend uit en proberen dat via deze site met u te delen.

 

 

 

Wij nodigen u uit om u op deze website alvast te laten inspireren en nog meer nodigen wij u uit om eens bij ons op bezoek te komen om een aantal interessante verbeteringen van uw vinylbeleving te ervaren, zoals onder andere:

Allemaal te zien en te beluisteren in combinatie met onze Vintage Audio Demo Opstelling. Maak een afspraak via het contactformulier.